علم سنجی موضوع مورد پژوهش، اصلی ترین راهکار ایجاد دید جامع در مورد آن موضوع برای پژوهشگر است. با استفاده از نتایج علم سنجی، میتوان ضمن برآورد اهمیت و جایگاه آن موضوع، نقاط قوت و ضعف را نیز به راحتی به دست آورد.
درپی درخواست شبکه ملی تحقیقات سرطان و به منظور تکمیل دیدگاه ها و تصویرسازی از جایگاه علمی کشور در تحقیقات مربوط به سرطان که نیاز اصلی برای اولویت بندی ایده های پژوهشی در این حوزه است، علم سنجی حوزه سرطان توسط جناب آقای دکتر پیام کبیری رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی انجام شد.
این پرونده می تواند دید واقعی از جایگاه علمی کشور در پژوهش های حوزه سرطان را برای علاقه مندان به پژوهش در این حوزه ارائه کند.
بر اساس این گزارش،علیرغم رشد کمی و کیفی پژوهشهای سرطان در کشور، رقابت تنگاتنگی با کشور ترکیه در برونداد پژوهشی وجود دارد و سایر کشورهای منطقه شامل عربستان و حتی رژیم منحوس اشغالگر قدس با صرف هزینههای هنگفت و بهرهگیری از روابط بینالمللی در تلاش برای بهبود شاخصهای علمسنجی خود هست. متأسفانه طی 10 سال گذشته تولید علمی کشور که در مجلات 1% دنیا منتشر میشود شاهد هیچ رشدی نبوده و وضعیت ثبت پتنت های بینالمللی متوقفشده است. ضروری است مدیران ارشد پژوهش کشور در این خصوص چارهاندیشی نموده و زیرساختهای پژوهشی و پژوهشهای بینالمللی را توسعه دهند و فرصتهای مرجعیت علمی کشور در زمینههای مختلف علم و فناوری افزایش دهند و درنهایت مردم عزیز و بیماران دردمند مبتلا به سرطان خدمات باکیفیت پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبتهای حمایتی و تسکینی را دریافت نموده و شاهد توسعه اقتصاد دانشبنیان در این حوزه باشیم.
برای مشاهده فایل علم سنجی سرطان، اینجا کلیک کنید