تاریخچه:
در سال 1345 “آزمایشگاه سرطان های تجربی” انستیتوکانسر تأسیس گردید. هدف از ایجاد این آزمایشگاه، فراهم سازی زیرساخت های مطالعات سرطان در محیط آزمایشگاهی و تولید مدل های تجربی سرطان بود. در سال 1383 و پس از تأسیس مرکز تحقیقات سرطان در این انستیتو، آزمایشگاه مدلهای تجربی سرطان به عنوان واحدی از آن مرکز، فعالیت های خود را در مدلسازی سرطانها با استفاده از مدلهای تجربی، تومورهای Syngeneicموشی و Xenograft در موشهای با نقص ایمنی گسترش داد.
یکی از امکانات لازم برای مدلسازی توموری و مطالعات بر روی آنها، داشتن امکانات پیوند سلولهای توموری به حیوان پذیرنده آن است. همچنین گاهی نیاز به بررسی وضعیت پایه های عروقی و یا پیوند و سایر کارهای ظریف برروی حیوان توموری وجود دارد.
معرفی:
با قطعی شدن تاسیس “مرکز تحقیقات بیولوژی سرطان” در سال 1396، بخش جراحی و آزمایشگاهی تومور، به عنوان یکی از بخشهای این مرکز ادامه فعالیت می دهد. در سالیان گذشته، با توجه به امکانات جراحی وسیعی که در این بخش گردآوری شده است علاوه بر کار بر روی حیوانات توموری، بعنوان بخش تحقیقات جراحی کل مجتمع بیمارستانی امام خمینی ایفای نقش نموده است و از جراحی حیوانات آزمایشگاهی کوچک تا حیوانات بزرگ تحت جراحی های تحقیقاتی و آزمونهای زیست سازگاری روی بیوماتریال و پروتزهای پزشکی قرار گرفته و حتی لاپارسکوپی نیز در این بخش انجام شده است.
همکاران آزمایشگاه:
در حال حاضر اداره این آزمایشگاه بر عهده دکتر سعید امانپور بوده که با دستیاران و دانشجویان مرکز در این آزمایشگاه مشغول فعالیتها و همکاری¬های پژوهشی و ارایه خدمات تکنیکی و علمی هستند.
فعالیت ها:
فعالیتهای این بخش در ارتباط نزدیک با بخش پاتولوژی، کشت سلولی، تومور بانک و بخش حیوانات آزمایشگاهی قرار دارد. مهمترین این فعالیت ها عبارت هستند از:
– میکرودایسکشن بافت تومور
– پیوند بافت تومور
– میکروسرجری عروق
– ایجاد مدلهای آنژیوژنز درون تنی In vivo