مرکزتحقیقات بیولوژی سرطان

آزمایشگاه تحقیقاتی پاتولوژی

[vc_separator border_width=”5″]

تاریخچه:

در سال 1345 “آزمایشگاه سرطان های تجربی” انستیتوکانسر تأسیس گردید. هدف از ایجاد این آزمایشگاه، فراهم سازی زیر ساخت های تولید مدل های تجربی سرطان بود. در سال 1383 و پس از تأسیس مرکز تحقیقات سرطان انستیتوکانسر، آزمایشگاه مدل های تجربی سرطان بعنوان واحدی از مرکز تحقیقات سرطان، فعالیت های خود را در مدل سازی سرطان ها و با استفاده از مدل های تجربی، تومورهای Syngeneic و Xenograft کار خود را گسترش داد.

لازمه مدل سازی توموری و مطالعات بر روی آنها، داشتن امکانات پاتولوژی تشخیصی میباشد. از سال 1389امکانات اولیه تشخیصی پاتولوژی در مرکز فراهم گردیده و گزارش دهی پاتولوژی طرح های تحقیقاتی آغاز گردید.

پس از اخذ موافقت اصولی تشکیل”مرکز تحقیقات بیولوژی سرطان” (که در 2 سال اول فعالیت خود بنام مرکز تحقیقات مدل های سرطان شناخته می شد)، نیاز به تشخیص های پاتولوژی و ایمونوهیستوشیمی بیش از پیش به ایجاد شد لذا ایجاد یک آزمایشگاه مستقل با متخصصان و تجهیزات لازم مطرح گردید.

با قطعی شدن تاسیس “مرکز تحقیقات بیولوژی سرطان” در سال 1396، یک فضای آزمایشگاهی مستقل با کلیه امکانات هیستوتکنیک و تشخیصی فراهم گردیده و این آزمایشگاه بعنوان یک آزمایشگاه پاتولوژی و ایمونوهیستوشیمی تحقیقاتی (مستقل از بخش درمان) کار خود را آغاز نمود.

[vc_separator border_width=”5″]

معرفی:

این آزمایشگاه یکی از معدود آزمایشگاه های تحقیقاتی پاتولوژی در ایران است که با بهره گیری از امکانات فنی و کادر علمی خود، توانسته است خدمات مرتبط با پاتولوژی تشریحی را در اختیار پژوهشگران قرار دهد.

[vc_separator border_width=”5″]

همکاران آزمایشگاه:

در حال حاضر اداره این آزمایشگاه بر عهده دکتر احد محمدنژاد بوده و دکتر ساناز ریسمانچی نیز بعنوان دستیار تخصصی رشته آسیب شناسی در این آزمایشگاه مشغول ارایه خدمات تکنیکی و علمی هستند.

این آزمایشگاه همواره از مشورت های علمی و فنی استاد دکتر سیامک شریعت تربقان (استاد بازنشسته گروه پاتولوژی انستیتو کانسر) و آقای احد پور و خانم وزیری (از کارکنان بخش IHC انستیتوکانسر) برخوردار بوده اند.

[vc_separator border_width=”5″]

اهداف:

در حال حاضر، برخی از مهمترین اهداف و جهت گیری های پژوهشی این آزمایشگاه را می توان به این شرح برشمرد:

– مطالعات در مورد نقش بیومارکر ها در پیشرفت تومورها

– مطالعات ارزیابی میزان پاسخ به درمان

– کمک به پژوهشگران حوزه سرطان در زمینه پاتولوژی و ارایه خدمات علمی و فنی در این زمینه

– همکاری با دیگر مراکز تحقیقاتی و آموزشی در ایران برای پیشبرد طرح های تحقیقاتی

– مطالعات در زمینه بهبود تکنیک های پاتولوژی و سیتولوژی

[vc_separator border_width=”5″]

خدمات فعلی آزمایشگاه

فعالیت های کنونی آزمایشگاه در چهاربخش ارائه می شود:

– سیتوپاتولوژی

– هیستوتکنیک و انواع رنگ آمیزی های هیستوشیمی

– ایمونوهیستوشیمی (IHC)

– ارائه گزارش های پاتولوژی به همراه تصاویر میکروسکوپی آنهابنابراین بطور روزانه در این آزمایشگاه انواع بافت های نئوپلاستیک و غیرنئوپلاستیک انسانی و مدل های حیوانی با متدهای هیستوشیمی و IHC رنگ آمیزی گردیده و نتایج آن مطابق آخرین پروتکل های مربوطه در اختیار محققان قرار داده می شود.

[vc_separator border_width=”5″]

فعالیت های بین رشته ای

– این آزمایشگاه ارتباط نزدیکی با پژوهشگران در حوزه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی داشته و خدمات پاتولوژی به انواع بافت های آسلولار، ری- سلولار و بافت های سنتتیک را ارائه می نماید.

– در حوزه پاتولوژی – انکولوژی مقایسه ای (Comparative pathology-Oncology) نیز این آزمایشگاه فعال بوده و خدمات تشخیصی پاتولوژی و IHC را در اختیار متخصصان در رشته های درمانی حیوانات خانگی (Pet animal) قرار می دهد.

[vc_separator border_width=”5″]

آموزش و توانمندسازی

از دیگر فعالیت های این آزمایشگاه، آموزش انواع تکنیک های آزمایشگاهی بافتی و نحوه تشخیص اسلایدهای پاتولوژی بوده که از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی و یا دوره های کوتاه مدت به علاقمندان ارائه می گردد.

[vc_separator border_width=”5″]

چشم انداز ده سال آینده:

– ارتقای خدمات علمی و فنی آزمایشگاه از نظر کادر علمی و تجهیزات

– استاندارد سازی خدمات تکنیکی و تشخیصی آزمایشگاه مطابق پروتکل های کشوری آزمایشگاه های پاتولوژی

– تلاش در معرفی آزمایشگاه بعنوان آزمایشگاه مرجع تحقیقات پاتولوژی در حوزه سرطان

– کاربردی کردن تحقیقات با ایجاد میان رشته “پاتولوژی تحقیقاتی سرطان” بصورت اخذ دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی در جهت نزدیک تر شدن تحقیقات حوزه پاتولوژی سرطان با بالین

[vc_separator border_width=”5″][vc_separator border_width=”5″]


اطلاعات تماس:

 تهران/ انتهای بلوار کشاورز/ درب شرقی بیمارستان امام خمینی (ره)/ انستیتو کانسر
ایران/ ساختمان رادیوتراپی/ طبقه سوم

تلفن: 66581638-021 – 61192501-021

تلفکس: 66581642-021

رایانامه: crc@tums.ac.ir – crc.tums.ac.ir@gmail.com

ما را دنبال کنید:


اینستاگرام

پیام رسان تلگرام

 

لینک های ضروری:

   مرکز تحقیقات سرطان

   مرکز تحقیقات بیولوژی سرطان

   مرکز تحقیقات پرتودرمانی سرطان